De NOBRA Golfcompetitie wordt al sinds 1999 jaarlijks georganiseerd. Deze unieke mixed-team golfcompetitie wordt gespeeld in de periode april t/m oktober, op doordeweekse dagen. Er kan gekozen worden voor de stableford of de matchplay competitie.

 

TEAMS

Iedereen kan zelf een team samenstellen om deel te nemen. Teams hoeven dus niet clubgebonden te zijn en kunnen onder een eigen naam spelen. Teams kunnen bestaan uit alleen mannen, alleen vrouwen of een combinatie hiervan. Er kunnen maximaal 14 vaste spelers worden opgegeven, waarvan er per competitiewedstrijd 6 opgesteld worden. De teams worden zoveel mogelijk ingedeeld in poules naar regio en gemiddelde handicap per team. Er is keuze uit de spelvormen stableford en matchplay en er wordt gespeeld op 9-holes (maximaal 1x per team) en 18-holes banen, veelal met A-status.

Ieder team heeft een captain en een co-captain die zorgdragen voor een aantal administratieve taken binnen de competitie.

CAPTAINSDAGEN

De competitie begint in april met de ‘captainsdagen’. Doel is om de captains van iedere poule met elkaar in contact te brengen. Naast kennismaken, is er voor hen ook gelegenheid om binnen de poule afspraken te maken over de organisatie van de wedstrijddagen. Op de captainsdagen zijn alle spelers uit de teams welkom. Na de ontvangst en het captainsoverleg wordt er een individuele 18-holes wedstrijd gespeeld.

COMPETITIE

De poulewedstrijden worden van april tot begin juni gespeeld. Tijdens de competitie speelt men 5 wedstrijden op wisselende doordeweekse dagen en op verschillende banen. De captain van het ontvangende team is verantwoordelijk voor de wedstrijdleiding tijdens de competitiewedstrijd. Deze dagen worden ook afgesloten met een gezellig diner, waar veel spelers aan deelnemen. Vanuit iedere poule stromen meerdere teams door naar de play-off’s.

PLAY OFF’S

Na de vakantie, eind augustus/begin september worden de play-off’s georganiseerd. De beste teams uit de poules spelen hierin voor een plek in de grote finale. Half september worden vervolgens de finalewedstrijden van de stableford en de matchplay competitie gespeeld en weten we wie de winnaars van de NOBRA Golfcompetitie 2018 zijn.

SLOTDAGEN

Begin oktober worden de slotdagen georganiseerd. Nog één keer komen de teams bij elkaar om het seizoen gezamenlijk af te sluiten met een grote individuele wedstrijd. Deze dagen worden afgesloten met een feestelijk diner.